qui sóm

Casa Auvinyà és el celler situat a Sant Julià de Lòria, al sud del Principat d'Andorra, concretament al poble d'Auvinyà a 1.200 m d'altitud. Els seus ceps es troben en escarpades costes orientades a ponent.

La seva trajectòria dins la viticultura va començar el març de l'any 2005, quan el Ministeri d'agricultura del Principat acceptà la proposta del celler per desenvolupar un Pla de recerca sobre el cultiu de la vinya i l'elaboració de vi al Principat d'Andorra.

Els objectius de l'estudi eren:

  • Determinar les varietats de ceps adequades al tipus de sòl, la climatologia de muntanya i les particularitats de l'entorn;
  • Elaborar vins blancs i negres amb una qualitat equivalent a la d'altres vins pertanyents a zones d'ampli reconeixement en la producció de vins.

A partir dels resultats obtinguts, el celler de Casa Auvinyà va desenvolupar el seu projecte de producció de vins de qualitat respectant les exigències del terreny.

Avui, aquella proposta ja està esdevenint una realitat: Casa Auvinyà té 5.000 ceps plantats, entre varietats blanques i negres, amb una producció de 3.000 botelles entre els dos vins negres Evolució Pinot, Evolució Syrah i el vi blanc de neu, Imagine.

© Casa Auvinyà - Info legal